Toimintamme

Tule vapaaehtoiseksi!

Jokainen meistä voi edistää allergia- ja astma-asioita TAI ihoasioita! Pienelläkin panoksella on merkitystä. Voit tehdä yksittäisen pienen jutun, kuten viedä neuvolaan oppaita ja lehtiä, tai sitoutua pidemmäksi aikaa, esim. vuodeksi vetämään vertaisryhmää. Vapaaehtoisena tuotat ja saat itsellesikin iloa ja paljon hyvää mieltä. Valitse homma, mikä parhaiten sopii elämäntilanteeseesi ja ota yhteyttä yhdistykseemmeVapaaehtoisten tehtäviä allergia- ja astmayhdistyksessä

Apukädet
Järjestämme monia tapahtumia, jäseniltoja, retkiä ja messuesittelyitä. Tule laittamaan tila kauniiksi, kaatamaan kahvia, kertomaan ihosairaudesta, allergiasta tai astmasta oman kokemuksesi kautta, jakamaan oppaita ja näytteitä. Kysy, milloin on seuraava tapahtuma, jossa kaivataan apukäsiä!

Messu/tapahtumatyyppi
Tule apukäsiksi tai vastaamaan koko messuosaston ideoinnista, mainostuksesta ja messutapahtumasta. Valmista materiaalia löytyy. Tarvitaan vain vapaaehtoinen toteuttamaan, olisitko se sinä?

Liikuntatuokioiden vetäjä
Jokainen meistä hyötyy liikunnasta, erityisesti astmaatikot. Voisitko sinä vetää esim. jäsenillan aluksi vartin liikuntatuokion ryhtijumppaa, tanssia tai liikuntapelejä? Tai haluaisitko vetää ihan liikuntaryhmää joka kokoontuisi kerran tai kaksi kuukaudessa? Liikuntatuokioiden vetäjiä tarvitaan. Voit myös tarjoutua vaikkapa yhteisten kävelyretkien vetäjäksi. Siihen ei tarvita muuta kuin omaa osallistumista ja sopivan mittaisen reitin suunnittelua yhdessä muiden kanssa.

Liikuntavastaava
Haluaisitko liikuntakärpäsen purevan ihosairaisiin, allergikkoihin ja astmaatikkoihin? Tule koordinoimaan vuoden ajaksi liikuntajuttuja meidän yhdistykseen! Voisit ideoita ja hankkia vapaaehtoiset tai sopia yhteistyökumppaneiden kanssa liikuntatuokioiden vetämisestä. Onko haaveissasi perheiden metsäseikkailuretki, astmaatikkojen vesijumpparyhmä vai jotain ihan muuta. Liikuntavastaavana pääset vaikuttamaan, että haaveet toteutuvat!

Esitteiden jakaja
Missä ihosairaat, allergikot ja astmaatikot liikkuvat? Apteekeissa, terveyskeskuksissa, neuvoloissa ja lääkärikeskuksissa. Näissä paikoissa oli hyvä olla jaossa Allergia, Iho & Astma -lehteä sekä oppaita. Voisitko sinä olla näiden esitteiden jakaja? Veisit ohi mennessäsi yhteen paikkaan nipun tai ottaa vapaaehtoisprojektiksesi viedä kaikkiin alueesi terveyskeskuksiin lehdet ja oppaat? Siitä olisi suuri apu!

Kulttuurivastaava
Sykkiikö sydämesi kulttuurille? Ryhdy kulttuurivastaavaksi, joka organisoi muutaman kerran vuodessa kulttuuriretkiä esim. teatteriin, konserttiin tai mielenkiintoiseen kulttuurikohteeseen! Pääset vaikuttamaan ideointiin, mainostukseen, lippujen/bussin/oppaan varaamiseen ja käytännön järjestelyihin.

Yhteydenpitäjä sidosryhmiin
Tunnetko toiminta-alueemme terveydenhuollon ammattilaiset, apteekkarit, järjestöaktiivit, poliitikot ja toimittajat? Luotko nopeasti verkostoja? Olisit oiva henkilö pitämään yhteyttä sidosryhmiimme. Kertomaan heille yhdistyksemme ajankohtaisista asioista ja pitämään allergisten ja astmaattisten puolia.

Jäsentiedotteen tekijä
Kaksi kertaa vuodessa kokoamme yhteen jäsentiedotteen, jossa on yhdistyksemme tapahtumat, tietoa ja mainoksia. Sen tekeminen on kova homma. Jakaisimmeko sen palasiksi ja jokainen tekisi osansa? Voisit olla jutunkirjoittaja, valokuvaaja, taittaja, mainosten hankkija tai tiedotteen postittaja.

Lipaskerääjä
Haluatko antaa parin tunnin panoksen allergisten ja astmaattisten hyväksi? Tule lipaskerääjäksi! Vaalien aikana osallistumme Pieni ele -vaalikeräykseen. Tarvitsemme paljon lipaskerääjiä ennakko- ja varsinaisina äänestyspäivinä eri äänestyspaikoille.

Nettisivujen ylläpitäjä tai uudistaja
Nettisivumme ovat olennainen paikka, mistä etsiä tukea ihosairauteen, allergiaan ja astmaan. Sivuja kehitetään jatkuvasti, joten asuuko sisälläsi pieni tietokoneapuri? Tai haluaisitko opetella myös nettisivujen päivitystä? Jos vastasit kyllä, niin tule meille nettisivujen ylläpitäjäksi. Silloin tällöin sivut myös uudistuvat kokonaan, joten se olisi erinomainen projekti jollekin!

Facebook-ylläpitäjä
Oletko Facebookissa kuin kala vedessä? Voisitko sinä päivittää Facebook-sivujamme? Mainostaa yhdistyksemme tapahtumia, kertoa miten niissä meni tai jakaa Allergia-, iho- ja astmaliiton Facebook-päivityksiä?

Ryhmänvetäjä
Kun ihosairaat, allergiset, astmaattiset ja herkät kokoontuvat yhteen, kenenkään ei tarvitse selitellä köhinäänsä, ihottumaa tai erityisruokavaliotaan. Jokainen osallistuja tietää, että nämä ovat arkipäivää. Siksi yhdistyksissä halutaankin pitää erilaisia ryhmiä. Niissä voidaan kokea vertaisuutta. Ryhmät voivat olla kahvikupin ääressä jutustelua, liikuntaa tai käsitöitä tai pikkualustuksia ja sen jälkeen juttelua. Ryhmänvetäjänä suunnittelet vuoden aikataulun ja mahdollisen ohjelman, mietit mainostuksen, varaat tilan, tarvittaessa hoidat alustajat, hoidat mahdolliset kahvit ja teet, toivotat osallistujat tervetulleeksi, ohjaat keskustelua ja lopuksi toivotat heipat. Yksin näitä kaikkea ei tarvitse tehdä, vaan vetäjänä huolehtia, että kaikki tulee tehtyä. Vertaisvetäjille on tarjolla kerran vuodessa Allergia-, iho- ja astmaliiton järjestämä tapaamispäivä.Opiskelija
Meille myös opiskelijat ovat tervetulleita suorittamaan tehtäviä mm. näiden vapaaehtoistehtävien muodossa. Sovitaan yhdessä mitä teet yksin tai opiskeluporukassa, neuvottele opettajan kanssa miten saat niistä opintopisteitä ja ryhdytään hommiin. Lopuksi voimme kirjoittaa sinulle todistuksen tehdyistä asioista. Esim. Allergia- ja astmayhdistyksissä on fysioterapeutti tai liikunnanohjaajaopiskelijat järjestäneet hengitysliikuntahetkiä astmaatikoille, sosionomi- tai lastenhoitajaopiskelijat järjestäneet perheille toiminnallisen allergiaillan, kotitalousopettajaopiskelijat leiponeet erityisruokavalioillassa perheiden kanssa, markkinoinnin opiskelijat päivittäneet nettisivut ja huolehtineet allergiaviikon tiedotuksesta. Katsotaan yhdessä mikä olisi sinun opintojuttusi tai opinnäytetyösi!